Selye János Egyetem

Eredmények
I. Virtuális Állásbörze

Az AUTOTECH INFRA (SKHU/1802/3.1/015) projekt keretében, a komáromi Selye János Egyetem szervezésében 2022. május 6-án került megrendezésre az I. Virtuális Állásbörze, melyen bemutatásra került az Appentum Kft. fejlesztése. A virtuális valóságon alapuló platform elhozza az állásbörzék új korszakát. Az álláskeresőknek lehetősége nyílik a virtuális térben az állásadók standjai között barangolni és jelentkezni új munkahelyükre.

II. Virtuális állásbörze

A Selye János Egyetem és az Appentum Kft. közös szervezésében került sor a II. Virtuális állásbörzére a komáromi Selye János Egyetemen 2022. június 27-én. Az állásbörzére érkező diákoknak ismételten lehetőségük volt betekinteni a virtuális álláskeresés kulisszatitkaiba, ahol nem csupán az álláshirdetések érhetők el, de kapcsolatot is teremthettek a munkaadókkal a látványos 3D virtuális standoknál, valamint feltehették azokat a kérdéseket, amelyeket állásportálon nem, csak hagyományos börzén tudnánk feltenni.

Karrier-és Információs Napok

A Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központja az egyetlen olyan szlovákiai intézmény, amely karriertervezéssel kapcsolatos komplex szolgáltatásokat nyújt. Feladata releváns információ nyújtása a munkaerő piaci trendekkel és álláslehetőségekkel kapcsolatban, rendezvények szervezése, tematikus rendezvényeken való részvétel, egyéni-és csoportos karrier-tanácsadás lebonyolítása, kapcsolattartás az egyetem végzett hallgatóival. A Selye János Egyetem szervezésében két alkalommal került sor Karrier-és információs napok megszervezésére a pályázat keretében. Az I. Karrier Információs Nap 2021. április 22-én került megszervezésre online. Ennek részét képezte egy kerekasztal beszélgetés, amelynek fókuszában a szakmai gyakorlat és munkaadó kapcsolata állt, bemutatásra került a karrier tanácsadás folyamata a Selye János Egyetemen. Az Appentum Kft. képviseletében, Szaniszló Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója mutatta be a pályázat keretében fejlesztett virtuális állásbörze fejlesztésében eddig elért eredményeket. A II. Karrier Információs Nap szintén online térben került megszervezésre, 2021. november 11-én. Ennek keretében bemutatásra került a jövő álláskeresésének izgalmas és látványos új platformja, az immár befejezett fejlesztés, amely kipróbálására a pályázat keretében szervezett VR állásbörzéken került sor. A II. Karrier Információs Nap a kötetlen információ cserének is teret adott.